SINT – JOZEFSCHOOL te Ukkel

_MG_1427bis.jpg
  • Opdrachtgever: VZW Sint-Josefschool

  • Oppervlakte: gebouwen en wegenissen: 4.130m²

  • Budget: 3.900.000€

  • Bouwjaar: 2018 - 2019

  • Algemene Aannemer: IBO nv

 SINT – JOZEFSCHOOL te Ukkel 

De Nederlandstalige basisschool Sint-Jozef werd opgericht in 1950 aan de Carsoellaan,4a te Ukkel.

In 2010 breidt de school uit. Het volledig gebouw was gepland voor 2 bouwlagen.

Alleen de begane grond werd gebouwd met 5 klassen en een grote multifunctionele zaal.

 

De 7 klassen van de basisschool gelegen op de Carsoellaan, voldoen niet meer aan de normen en zijn te klein om alle leerlingen te kunnen opvangen.

Op verzoek van de inrichtende macht, heeft Atelier Parallel, op basis van het bestaande voorontwerp opgemaakt in 2007 een nieuw massaplan opgemaakt voor de uitbreiding van de bestaande bouw van 2010 en een nieuwe aangrenzende constructie ter hoogte van de Sint-Jobsesteenweg. 

De twee gebouwen zijn verbonden via een overdekte speelplaats. 

De uitbreiding op het bestaande gebouw omvat 4 extra klassen. De nieuwbouw omvat een polyvalente ruimte, administratieve lokalen en 4 klassen.

  

De belangrijkste uitdagingen van het project waren:

  1. Het hoogteverschil van 4,45 m tussen de gebouwen, gelegen langs de St-Jobsesteenweg, enerzijds, met het bestaand achterliggend gebouw anderzijds.

  2. Het oprichten van een constructie die in harmonie was met de omliggende buren;

  3. Het behouden van de zijdelingse toegang tot de bestaande school en tot het treinstation.

  4. Het integreren van een "Kiss & Ride" zone voor de nieuwbouw.

_MG_1465bis.jpg